YEŞİL ELMA VE PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
Zeytinyağlı kereviz birçok kez yemişsinizdir. Acaba yeşil elma ve portakallısını hiç yediniz mi?
Yaptığım zeytinyağlılarda limon suyu yerine portakal ya da mandalina suyu sıklıkla kullanırım. Yemeğin içine hem gereken asit girmiş olur hem de limona göre daha tatlı oldukları için ayrı bir lezzet de katarlar. Bu seferki deneme ise tam bir çorba oldu. Limonun yanı sıra hem portakal hem de yeşil elma kattım.
Sonradan öğrendiğime göre kerevizin ayvalısı de çok lezzetli olurmuş; o da mutlaka denenmeli.
Tencereye limon ve portakalın suyu dışında kabuklarını da eklerseniz pişerken ortaya çıkan aromatik yağlar yemeğe ekstra lezzet katar. Kabukların hemen altındaki beyaz kısım da yemeğe hafif buruk bir acı tat katacaktır. Ben bu tadı da çok seviyorum onun için meyveleri dilimleyip olduğu gibi katıyorum. Bahsettiğim tat hoşunuza gitmiyorsa meyveleri soyup ardından kabuklarını da rendeleyerek ekleyebilirsiniz.
Yeşil elmayı da mümkünse kabuğuyla kullanın. Benim elimde olan yeşil elmanın kabuğu cilalanmış gibi görünüyordu (koruma maddeleri yüzünden) ve ne kadar yıkadıysam da içime sinmediği için soyup ekledim.
Yeşil Elmalı ve Portakallı Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler
- 2 adet orta boy kereviz
- 1 adet yeşil elma (Granny Smith)
- 1 adet portakal
- 1 adet limon
- 1 adet havuç
- 5 diş sarımsak
- 3 su bardağı kaynamış su
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı
- Kerevizleri soyup iri parçalar halinde doğrayın, tencereye alıp üzerine yarım limon sıkın. Limonun diğer yarısını dilimleyip tencereye ekleyin.
- Elmayı dörde bölüp çekirdeklerinin olduğu kısmı oyun ve tencereye ekleyin.
- Havucu soyup iri parçalar halinde kesin ve dilimlediğiniz portakalla beraber tencereye ekleyin.
- Geriye kalan malzemeleri de tencereye ekleyip yüksek orta ısıda kaynama noktasına getirdikten sonra altını kısıp 45 dakika boyunca orta kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Havuçlar piştiğinde yemeğiniz hazır demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder