Kereviz Karpaçyo
(Tarif ; Refika'nın Mutfağı – Refika Birgül )
2 adet orta boy kereviz
6 diş sarımsak
1 adet portakal
1 adet soğan
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı esmer şeker
½ adet limon
Roka
Parmesan peyniri
2 çay kaşığı tuz
6 çorba kaşığı zeytinyağı
10 çekimlik karabiber- kullanmadım-
Rendelenmiş muskat, (1/3 ü kadar )
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1,5 su bardağı kaynar su
Geniş yanmaz bir tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağı dökülür. Küp küp doğranan soğanlar eklenerek hafif pembeleştirilir. Rendelenen havuç, sarımsak ve dolmalık fıstık eklenir. İyice çevrilir. Kerevizler 3-4 mm çapında ince yuvarlak halinde kesilir.Tavaya konup, bir kez çevrilir. 1 adet portakal sıkılır, şeker ve tuz eklenir. 1,5 su bardağı kaynar su eklenir. Üstü kapalı olarak 15 dakika pişirilir. Bir tabağa alınıp tek tek dizilir, üzerine bol roka ve parmesan peyniri ve muskat rendesi eklenir. 2 kaşık zeytinyağı gezdirilir. İstenirse karabiber serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder