eskiden pek sevmediğim bir sebze. sonra annemin bir
arkadaşının yaptığı versiyonuna bayıldım. o gün bugün her kış 3-5 kez yaparım.
anneme de "sen yapamıyormuşsun o yüzden sevmiyormuşum" diye takılır,
eğlenirim. baya baya bozuluyor. bana sevdiren tarif aşağıda.
kıymalı terbiyeli kereviz yemeği
100-200 gr kıyma
yarım çay bardağı kaliteli zeytinyağı
4 orta boy kereviz
1 havuç
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
3 kaşık salça
1 yumurta sarısı
yarım limon
kıymayı yağda biraz pişirin, soğanı ekleyin. birlikte
güzelce kavurduktan sonra birer dakika arayla, sırasıyla doğranmış sarımsağı,
salçayı, ince doğranmış havucu ve irice doğranmış kerevizi ekleyin. üstüne 1,5
su bardağı su ve salçanız tuzsuzsa tuz ekleyin. kapağını kapayın pişsin. 15-20
dakikada pişer, yine de bir tanesini deneyin. suyu az kaldıysa biraz su
ekleyin. suyu tamamen bitmiş olmasın ama çorba gibi de olmasın.
piştikten sonra yarım limon ve yumurta sarısını bir kapta
çırpın. içine biraz yemek suyundan ekleyip karıştırdıktan sonra yemeğin üstüne
gezdirin. örselemeden karıştırıp servis edebilirsiniz.
not: kerevizin yeşil sapları varsa bir tutum doğrayıp
ekleyebilirsiniz. fazlası alışkın olmayana fazla baharatlı gelebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder