dünya üzerindeki en muhteşem sebzedir.
aklıma geldikçe hazdan titrerim.
herkes pişirmeyi bilsin herkes yesin diyoruz ve aşağıda kolay yapılışını açıklıyoruz.
iki kerevizi güzelce soyuyoruz.
saplarını kesinlikle atmıyoruz, taze saplarını parmak uzunluğunda kesiyoruz.
soyduğumuz kerevizleri 1 cm kalınlığında yuvarlak yuvarlak kesip dörde bölüyoruz.
sonra iki patatesimiz var orta boy onları da aynı şekilde soyup kerevizler gibi doğruyoruz.
bir ya da iki havucu 1 cm kalınlığında dilimliyoruz.
hepsini tuzlu suyun içine koyuyoruz.
başka bir kabın içinde bir limonun suyu(bir tane portakalın suyu da olabilir hatta daha güzel oluyor), 1 çay bardağı veya biraz daha fazla sızma zeytinyağı (riviera da olabilir ama sızmayla daha güzel oluyor), tuz, bir çay kaşığı şeker ve bir çorba kaşığı unu iyice çırpıp krep hamuru kıvamına getiriyoruz.
düdüklü tencereye ilk önce yemeklik doğradığımız bir büyük soğanı koyuyoruz.
durun!sakın altını yakmayın.
yemeğimizin özelliği çiğden yapılması.
soğanların üzerine patatesleri, sonra havuçları en üstüne de kerevizlerimizi koyuyoruz.
kereviz saplarını en üste koyalım
ve sebzelerimizin üstüne de hazırladığımız unlu zeytinyağlı karışımı dökelim.
bir çay bardağından biraz daha fazla içme suyu ilave edelim.
düdüklünün kapağını kapatalım, düdüğünü açıp kuvvetli ateşe koyalım.
düdük ötmeye başlayınca düdüğü kapatıp altını kısıp yarım saat kadar pişirelim.
eğer evinde clipso bulunan şanslı kullardansanız pişince hemen açabilir, tadına bakıp pişmediyse veya suyu azaldıysa tekrar ocağa koyabilirsiniz.
pişme süresi kerevizlerimizin tazeliğine göre değişebilir.ama yarım saat idealdir.
takriben bir gün kadar buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.
egede genelde zeytinyağlılar da sıcak yenir ama bekleyen zeytinyağlı yemek her zaman daha güzeldir.
afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
KEREVİZİN CİLDİMİZE FAYDALARI
KEREVİZİN CİLDİMİZE FAYDALARI Anti-aging etkili Kereviz, içeriğinde serbest radikallerin sebep olduğu zararlara karşı korumaya yardı...
-
KEREVİZ SAPI TURŞUSU Kereviz sapı turşusu tarifi Kereviz sapı turşusu nasıl yapılır Kerevizlerin taze yeşil saplarını annem...
-
Kereviz Karpaçyo (Tarif ; Refika'nın Mutfağı – Refika Birgül ) 2 adet orta boy kereviz 6 diş sarımsak 1 adet portakal 1 adet soğan 1 ad...
-
maydanozgillerden, kökleri ve yapraklan sebze olarak kullanılan kokulu, baharlı bir bitkidir. yapraklı ve kök olarak iki çeşidi vardır. kök ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder