![](https://www.klasiktatlar.com/wp-content/uploads/2014/02/pirin%C3%A7li-kereviz.jpg)
Zeytinyağlı, Havuçlu, Pirinçli Kereviz Yemeği Tarifi,
Nasıl ayapılır ve Malzemeleri:
600 gr. Kereviz
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Tatlı Kaşığı Salça
2 Adet Orta Boy Havuç
1 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığ Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su
Maydanoz
Limon
Ön Söz:
Zeytinyağlı pirinçli kereviz yemeği, bana kerevizi
sevdiren süper yemek. Bu yemeğin üzerine kuru nane serper, limon sıkar ılık
veya soğuk olarak yerim. Resimden farkedileceği üzere üzerine göstermelik
maydanoz koydum, resmi çektikten sonra tencereye bolca kuru nane ilave ettim.
Aslında bu yemeğe maydanozda yakışır, arzu eden yemeği naneli yer. Pirinçli
kereviz yemeği yer elmasıyle birlikte yapılabilir. Hatta yemeğe pırasa dahi
ilave edilebilir. Fakat, yemek o vakit zeytinyağlı kış türlüsü olur. En güzeli
yemeği bu tarifle yapmak, tavsiye ederim.
Ön Hazırlık:
Kereviz, havuç soyulacak ve istenilen irilikte küp
şeklinde doğranacak. Soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak. Pirinç yıkanacak
ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek. Maydanoz ve limon, yemeğin servisinde
kullanılacak.
‘Kolay Gelsin
4 adet büyük boy kereviz
3 su bardağı su
1 adet limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bezelye
1 demet dereotu, tuz
Kış sebzesi denince akla gelen ilk gelenlerden biri
kereviz. Keskin kokusu ve aroması nedeniyle çok sevildiği söylenemese de
faydaları saymakla bitmez. Örneğin kuvvetli bir uyarıcıdır; sinirleri
yatıştırır. Karaciğere, akciğere faydalıdır. Sapı, yaprağı ve kökü ile her
şekilde kullanılan bu sebzenin, kaynatılarak içildiği takdirde mide
rahatsızlıklarına geldiği de biliniyor. Bu yüzden ne yapıp edip en azından 2
haftada bir sofranızda kerevize yer açın. Gelelim yemeğimize: İki su bardağı
suyu bir tencereye koyup kaynatalım ve limon suyunu suya ekleyelim.
Kerevizlerin kabuklarını kalınca soyup, bu suda yaklaşık olarak 10 dakika
haşlayalım. Ardından sudan çıkartıp ikiye bölelim ve ortalarını oyalım. Buradan
çıkan kısımları küp şeklinde doğrayıp kenara alalım. Zeytinyağını tavaya koyup
piyazlık doğradığımız soğanı ve küp doğradığımız havuçları 5 dakika kavuralım.
Kenardaki kerevizleri de ekleyip 5 dakika daha kavuralım. Pirinçleri 10 dakika
haşlayıp kavurduğumuz sebzelere ekleyelim. Haşlanmış bezelyeleri ve tuzu da
ilave edelim. Kerevizleri bir tencereye yerleştirip hazırladığımız içi
ortalarına dolduralım. Üzerlerine su ekleyip pişirelim. Ilındıktan sonra
dereotu ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder