29 Ekim 2019 Salı

PİRİNÇLİ KEREVİZ YEMEĞİ




Zeytinyağlı, Havuçlu, Pirinçli Kereviz Yemeği Tarifi, Nasıl ayapılır ve Malzemeleri:
600 gr. Kereviz
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Tatlı Kaşığı Salça
2 Adet Orta Boy Havuç
1 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığ Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su
Maydanoz
Limon
Ön Söz:
Zeytinyağlı pirinçli kereviz yemeği, bana kerevizi sevdiren süper yemek. Bu yemeğin üzerine kuru nane serper, limon sıkar ılık veya soğuk olarak yerim. Resimden farkedileceği üzere üzerine göstermelik maydanoz koydum, resmi çektikten sonra tencereye bolca kuru nane ilave ettim. Aslında bu yemeğe maydanozda yakışır, arzu eden yemeği naneli yer. Pirinçli kereviz yemeği yer elmasıyle birlikte yapılabilir. Hatta yemeğe pırasa dahi ilave edilebilir. Fakat, yemek o vakit zeytinyağlı kış türlüsü olur. En güzeli yemeği bu tarifle yapmak, tavsiye ederim.
Ön Hazırlık:
Kereviz, havuç soyulacak ve istenilen irilikte küp şeklinde doğranacak. Soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak. Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek. Maydanoz ve limon, yemeğin servisinde kullanılacak.
 Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, havuç, salça ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından kereviz, pirinç, toz şeker, 3 su bardağı kaynar su, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek.Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 30 dakika bitiminde pirinçli kereviz servise hazır. Şimdi üzerine maydanoz serpebilirsiniz. Sonrası malum.

‘Kolay Gelsin



4 adet büyük boy kereviz
3 su bardağı su
1 adet limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bezelye
1 demet dereotu, tuz
Kış sebzesi denince akla gelen ilk gelenlerden biri kereviz. Keskin kokusu ve aroması nedeniyle çok sevildiği söylenemese de faydaları saymakla bitmez. Örneğin kuvvetli bir uyarıcıdır; sinirleri yatıştırır. Karaciğere, akciğere faydalıdır. Sapı, yaprağı ve kökü ile her şekilde kullanılan bu sebzenin, kaynatılarak içildiği takdirde mide rahatsızlıklarına geldiği de biliniyor. Bu yüzden ne yapıp edip en azından 2 haftada bir sofranızda kerevize yer açın. Gelelim yemeğimize: İki su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynatalım ve limon suyunu suya ekleyelim. Kerevizlerin kabuklarını kalınca soyup, bu suda yaklaşık olarak 10 dakika haşlayalım. Ardından sudan çıkartıp ikiye bölelim ve ortalarını oyalım. Buradan çıkan kısımları küp şeklinde doğrayıp kenara alalım. Zeytinyağını tavaya koyup piyazlık doğradığımız soğanı ve küp doğradığımız havuçları 5 dakika kavuralım. Kenardaki kerevizleri de ekleyip 5 dakika daha kavuralım. Pirinçleri 10 dakika haşlayıp kavurduğumuz sebzelere ekleyelim. Haşlanmış bezelyeleri ve tuzu da ilave edelim. Kerevizleri bir tencereye yerleştirip hazırladığımız içi ortalarına dolduralım. Üzerlerine su ekleyip pişirelim. Ilındıktan sonra dereotu ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KEREVİZİN CİLDİMİZE FAYDALARI

KEREVİZİN CİLDİMİZE FAYDALARI Anti-aging etkili Kereviz, içeriğinde serbest radikallerin sebep olduğu zararlara karşı korumaya yardı...