Ege ve Akdenizde çok meşhurdur, pazardan bilhassa yeşil sap kerevizler ince pırasalarla birlikte çok satılır. Ege'nin en güzel yöresel yemeklerinden diyebilirim. Etli olarak yapıldığında bazı köy düğünlerinde kış mevsiminin vazgeçilmez düğün yemeklerindendir.
Kısaca bir tarif verecek olursam; yaprakları ayıklanan kereviz sapları iyice yıkanır, kum ve çamur tamamen temizlenmelidir. 2-3 cm uzunluğunda doğranır. Aynı şekilde pırasalarda ayıklanıp 2-3 cm uzunluğunda doğranır. Tencerede zeytinyağı ile kereviz dalları sarartılır, sonra toz kırımızı biber, yerine göre salça ya da domates ve haşlanmış nohut ilave edilir. Bir iki karıştırma sonrası pırasalar ilave edilip tuzu, suyu eklenir. Hele küçük kuşbaşı şeklinde dana eti ön pişirmesi yapılmış olarak nohutlarla ilave edilirse daha muhteşem olur. Yemeğin pişme süresi 40-50 dk civarıdır. Pişmesi sapların kıtırlığı gitmiş mi diye anlaşılabilir. Püf noktası ise yemek pişip altı kapatıldıktan sonra yarım ya da tam limonun suyu ilave edilir ki lezzeti tamamlanmış olsun. Düdüklü tencerede ise pişme süresi 20-25 dk.dır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
KEREVİZİN CİLDİMİZE FAYDALARI
KEREVİZİN CİLDİMİZE FAYDALARI Anti-aging etkili Kereviz, içeriğinde serbest radikallerin sebep olduğu zararlara karşı korumaya yardı...
![](https://iasbh.tmgrup.com.tr/3a9bb1/0/0/0/0/0/0?u=http://i.sabah.com.tr/sb/galeri/saglik/kerevizin-cildimize-faydalari/2.jpg&mw=752&mh=700)
-
KEREVİZ SAPI TURŞUSU Kereviz sapı turşusu tarifi Kereviz sapı turşusu nasıl yapılır Kerevizlerin taze yeşil saplarını annem...
-
Kereviz Karpaçyo (Tarif ; Refika'nın Mutfağı – Refika Birgül ) 2 adet orta boy kereviz 6 diş sarımsak 1 adet portakal 1 adet soğan 1 ad...
-
maydanozgillerden, kökleri ve yapraklan sebze olarak kullanılan kokulu, baharlı bir bitkidir. yapraklı ve kök olarak iki çeşidi vardır. kök ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder