28 Ekim 2019 Pazartesi

TURŞUDA NEDEN KEREVİZ SAPI

"TURŞUNUZA LEZZET VERMENİN PÜF NOKTASI: KEREVİZ YAPRAĞI
bu turşunun "mmmhh aman allahım!"ı kereviz yaprağıdır. aralara yerleştirilen kereviz yaprakları (kıymadan,yaprak olarak) lahana turşumuzun aromasını oluşturur ki bi yaprağın nelere kadir olduğunun kanıtıdır. 
(sadece lahana turşusuna kereviz konmaz)
özeti böyle. Sadece su ve tuz. Peki, turşuda başka neler oluyor? Sirke turşuya lezzet vermek ve mayalanmasını çabuklaştırmak için katılıyor, kullanmak isteğe bağlı. Nohut mayalanmayı kolaylaştırıyor, isteğe bağlı. Kereviz yaprağı turşuyu diri tutuyor, isteğe bağlı. Dereotu, maydanoz koku veriyor, isteğe bağlı. Elma, üzüm gibi meyveler lezzet veriyor, mayalanmaya yardım ediyor, isteğe bağlı.


Temelini tuzlu su, sirke ve limonun oluşturduğu biber turşusu, bol sarımsakla, acılı ve acısız olarak iki farklı şekilde kuruluyor.
Turşu içerisinde kullanacağınız kereviz sapları veya yaprağı ise içeriğinde bulunan vitamin ve minerallerle, turşunun koruyucu yapısını güçlendiriyor. Kerevizin sahip olduğu baharlı tat ise turşunuzun tadının zenginleşmesine yardımcı olacaktır. 
Turşunun en üst kısmına maydanoz, kereviz yaprakları veya asma yaprağı konulabilir. Bunlar turşunun hava almasını engeller ve güzel bir tat ve koku verir.

Salamura kabına turşuya aroma vermek için dereotu, kereviz yaprağı, defne yaprağı, maydanoz ve hardal tohumu konulabilir.

Maydanoz, kereviz sapı ve yaprağı, sarımsak, havuç vs. eklemek turşuyu lezzetlendirir. Bunlardan maydanoz ve sarımsak şart, diğerleri tercihe bağlıdır. Turşularınızın içine defne yaprağı, 4-5 karanfil, birkaç karabiber tanesi, hardal tohumu, nane ve en üste de taze asma yaprağı veya asma filizi koyarsanız aroması çok güzel olur.
Turşunun içine ayrıca, varsa süs biberi, Arnavut biberi gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.
Sirke sevmeyenler turşularını limon suyuyla ya da koruk (ham üzüm) ile de kurabilirler.
Nohut, turşu kurulurken kavanozun dibine atılan ve turşunun çabuk mayalanmasını sağlayan bir malzemedir ve kullanılması zorunlu değildir. Hem nohut, hem de şeker, suyun asitliğine de katkıda bulunurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KEREVİZİN CİLDİMİZE FAYDALARI

KEREVİZİN CİLDİMİZE FAYDALARI Anti-aging etkili Kereviz, içeriğinde serbest radikallerin sebep olduğu zararlara karşı korumaya yardı...